Plaže
Dolazak
Odlazak
Osoba
Dece
Imate promo kod?
Kliknite ovde
Promeni / Otkaži rezervaciju

Plaže

Slovenska Plaža

Slovenska plaža je najveća gradska plaža i prostire se od gradske marine sve do pješačke staze za Dukljanske vrtove i Bečiće. Udaljena je 100m od apartmana. Dužinom pretežno šljunkovitom plažom se nalazi pješačka staza kojom se od Starog grada kroz tunel na Zavali i uz Bečićku plažu može stići čak i do plaže Kamenovo. Slovenska plaža Vam nudi brojne restorane i kafiće na obali mora, dječije atrakcije ali i za odrasle, sportska igrališta, klubove na otvorenom i drugo. Šljunkovita je i mjestimično pjeskovita. Plaža je izdijeljenja na više zakupljenih kupališta, sa brojnim ugostiteljskim objektima i sportskim terenima. Duga je 1600 m, površine – 24.800 m2.

Ričardova glava (Brijeg od Budve)

Plaža Brijeg od Budve ili u novije vrijeme poznatija kao Ričardova glava, oslanja se na same zidine Starog grada sve do hotela “Avala“ uz stazu ka plaži Mogren. Popularna  “Ričardova glava” , prozvana je po glumcu Ričardu Vidmarku koji je u Budvi snimao film “Dugi brodovi“ prije 50 godina. U ljetnjim mjesecima, u jutarnjim časovima i predveče je mirna oaza, a popodne je poznata kao omiljena plaža mladih, sa dnevnim žurkama u okolnim kafe barovima i na samoj plaži. Posebnu čar plaža ima u periodu van turističke sezone, kada postaje jedno od rijetkih mjesta gdje na samoj pjeni od mora možete uživati u laganom ispijanju kafe sa pogledom na pučinu. Plaža je šljunkovita i duga oko 100 metara.

Ostrvo Sveti Nikola

Najveće ostrvo na južnom dijelu Jadrana, ostrvo Sv.Nikola (ime dobilo po istoimenoj crkvici koja se na njemu nalazi) udaljeno je nepun kilometar od Budve i ima tri pješčane plaže. Turiste iz Budve i sa okolnih plaža do pristaništa na popularnom « Školju » dovoze brodići i čamci. Do manjih plaža na južnoj strani ostrva, ispod okomitih stijena, može se doći samo barkama. Ostrvo je obraslo mediteranskom vegetacijom, ima brojne skrovite uvale, pa je u cjelini privlačno za izletnike, romantičare i avanturiste. Predivni zalasci sunca stvaraju utisak egzotike udaljenih krajeva. Na ostrvu, koje je i lovni rezervat, ima jelena, muflona i zečeva i više vrsta ptica. Plaže su duge ukupno 840 m, a površina je 2700m2.

Plaža Mogren

Više generacija mještana prelijepi Mogren doživljava kao svoju plažu, u velikom izboru koji nudi Budvanska rivijera. Nesvakidašnji prizor koji se otvara pred vama kada nakon par stotina metara od Starog grada ugledate plažu koja kao da izranja iz visokih stijena, bez daha ostavlja i brojne goste koji žele da se kupaju samo na ovom dijelu obale. Dvije manje pjeskovite plaže spojene tunelom ime su, prema predanju, dobile po španskom mornaru Mogriniju, koji se tu spasao nakon brodoloma i u znak zahvalnosti na drugoj plaži Mogren sagradio crkvicu posvećenu svetom Antunu. Okrenuta je jugu, zaklonjena od sjevernog, istočnog i zapadnog vjetra, osunčana je od ranih jutarnjih sati dok sunce zalazi ranije. Plaža duga 350 m, površine 4500m2 jedna je od najatraktivnijih i najekskluzivnijih na Jadranu.

Plaža Bečići

Bečićka plaža je u Parizu 1935. godine dobila “Grand prix“ i proglašena za najljepšu plažu u Evropi, a trideset godina kasnije dobija i Zlatnu palmu kao najljepša plaža Mediterana. Duga je oko 2000 metara, površine blizu 99000 m2. Pjeskovita je i naročito poznata po raznobojnom pijesku, nastalom od donosa kamenja iz četiri potoka. Najatraktivnija je svakako « Zelena (plava) » stijena, na samom ulazu u Rafailoviće. Jedna je od plaža sa najčistijom vodom na crnogorskoj obali. Plaža se prostire od rta Zavala do rta Đevištinje, izdijeljena je na više hotelskih i javnih kupališta. Okružena je hotelima najviše kategorije i odličnim restoranima nacionalne i internacionalne kuhinje. Duga šetališna staza uz samu plažu vodi do Kamenova na jednoj, a do Starog grada na drugoj strani. Kao i na mnogim drugim plažama, postoje zakupljeni djelovi gdje se suncobrani i ležaljke plaćaju a postoji i dio plaže koji je besplatan.

Plaža Jaz

Plaža Jaz udaljena je od Budve oko 2,5 kilometra u pravcu Kotora i Tivta. Ima dva dijela, jedan dug oko 800 metara, a drugi oko 400 metara. Ukupna površina plaže je 22500 m2. Šljunkovita, u vodi pjeskovita plaža omiljena je brojnim turistima iz Budve, ali i Boke Kotorske. U hladovini njenog zaleđa su autokamp i parking, više restorana i kafića. Vodeći svetski turistički vodič, Lonely Planet 2015. godine proglasio je plažu Jaz najboljom evropskom plažom.

Plaža Kamenovo

Plaža Kamenovo je početna u nizu od oko 16-tak manjih, veoma atraktivnih plaža Budvanske rivijere, na potezu prema Perazića dolu. Nalazi se između Bečića i Pržna, obala je pjeskovita, kao i morsko dno, što kristalno čistoj vodi daje neobičan, čas tirkizni, čas azurni ton. Orijentisana je prema jugoistoku s velikim brojem sunčanih sati. Plaža Kamenovo je duga oko 730 metara, na njoj se nalazi plažni bar i restoran. Gosti mogu iznajmiti ležaljke i plažni asortiman uz doplatu, a mogu koristiti i drugi dio plaže koji nije platan.

Poluostrvo Sveti Stefan

‘Sveti Stefan’, jedno od najatraktivnijih i najekskluzivnijih ljetovališta na Mediteranu, nalazi se na udaljenosti od 13km od objekta. Nastao je adaptacijom kamenih kuća na ostrvu, sagrađenih prije više od pet vjekova za zaštitu stanovništva iz okolnih sela u slučaju napada od gusara i Turaka. Naselje je dobilo ime po crkvi na vrhu ostrva, posvećenoj svetom arhidjakonu Stefanu. Na ostrvu još postoje crkve sv. Preobraženja i sv. Aleksandra Nevskog. Sveti Stefan je nekoliko vjekova bio ribarsko selo, dok sredinom pedesetih godina prošlog vijeka nije adaptiran u luksuzni hotelski rizort. Grad-hotel je otvoren 13. jula 1960. godine i decenijama je bio stecište poznatih ličnosti iz cijelog svijeta – krunisane glave, pisci, glumci, naučnici, političari i bogati šeici. Ulazak na plaže i ostrvo Sveti Stefan je moguć uz doplatu.

O Budvi
O Budvi
O Budvi
O Budvi
O Budvi
O Budvi
O Budvi
O Budvi
O Budvi
O Budvi
O Budvi

O Budvi

Lokacija objekta pruža razne mogućnosti za sve vrste turističkih aktivnosti - mogućnost obilaska kulturnih i prirodnih znamenitosti kojima Budva obiluje, kao i bogat i aktivan društveni, sportski i kulturni život u ovom gradu. Brojne kulturne manifestacije i muzički događaji spadaju u interesantan sadržaj turističke ponude Budve, a pored toga moguće je uživati i u prirodnim ljepotama obilaskom ruralnih područja. U ovom dijelu crnogorskog primorja nalaze se i neke od najljepših plaža Jadrana. Budvanska rivijera obiluje velikim plažama od kojih su najbliža Slovenska plaža, Bečićka plaža, plaža Kamenovo i plaža Jaz. Ove plaže se izdvajaju svojom kvalitetnom turističkom ponudom i raznovrsnošću sportsko-rekreativnih sadržaja na vodi.